El local

Acte d’inauguració de l’Escola de Grallers de Sitges

Des de fa temps els grallers de Sitges necessitaven un lloc per assajar, i lluitant per aquest objectiu varen obtindre un espai diàfan en una construcció municipal, en el Polígon de Les Pruelles.

Amb l’espai disponible s’havia de fer el projecte de distribució, per unes aules independents e insonoritzades. Per aconseguir-ho els varen demanar a dos dels tècnics de l’Escola , un d’ells graller i l’altre timbaler, la seva col·laboració . En Vicenç va ser l’encarregat de fer la distribució i la memòria constructiva, i en Jordi d’ocupar-se de la execució dels treballs de construcció. Aquesta construcció de 110,-metres quadrats, es va consensuar amb la junta directiva , i va poder-se fer realitat.

La necessitat era de disposar de tres aules totalment insonoritzades, un espai de magatzem i un despatx. La insonorització requerida compleix l’absorció dels 110 db. de so, que produeix una gralla, i a tal fi es va realitzar una capsa d’insonorització independent per aula. La seva composició es de plaques laminars i escumes en el seu interior, tant en les parets, sostres i paviments.

Aquestes instal·lacions van ser inaugurades per els antics grallers sitgetans, acompanyats de les autoritats municipals i bon grup d’amics, el 22 d’agost del 2010 dintre del programa d’actes de la Festa Major.

Comments are closed.