Blai i Fontanals

Blai Fontanals i Argenter ( 1949 )

Graller. Nat a Sitges el 21 de Gener de 1949. Fill de Joan Fontanals i Carbonell i de Mercè Argenter i Ibañez. Va treballar de Gerent d’un club esportiu. El 18 de Novembre de 1974 es casà a Sitges amb Marta Coll i Guinart. Fundador de l’actual Escola de Grallers de Sitges.

Vers el 1969 va aprendre a tocar la gralla amb Guillem Alemany i Font. El Gener de 1970, s’estrenà tocant amb la colla “els vells”, de Sitges a la Festa Major de Sant Pau de Sant Pere de Ribes. A partir de Setembre de 1971 formà la primera colla pròpia i inicià l’ensenyament metòdic de la gralla dins de l’Escola de Grallers de Sitges els quals actualment celebren el seu 40é. Aniversari.

Coneixedor de la cultura popular Sitgetana i d’altres poblacions, fundador de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges i d’altres associacions.

Escriptor en el seu temps lliure, ha publicat diversos llibres a nivell particular, així com varis quaderns de folklore d’arreu de l’estat, el llibre “Nosaltres, els grallers”, un volum impressionant d’història del món de la gralla.

Comments are closed.