CONVIDATS al FESTIVAL “AIRES DE DULZAINA”

El passat cap de setmana es va celebrar a San Estevan de Gormaz (Soria) la cinquena edició del Festival Aires de Dulzaina. Aquesta mostra bianual porta a aquest poble de Sòria el bo i millor del folklore castellà i compta també amb la participació de grups de tota la península i algu d’estranger que tinguin alguna relació amb el món del folklore. En aquesta ocasió hi havia grups valencians, asturians, aragonesos, francesos… i també l’Escola de Grallers representada per la colla DINAPONTUS.

Aquesta trobada és oberta a tothom que vulgui participar en els diferents “pasacalles” i en l’anomenat “escenario abierto” on poden tocar tots els grups. Aquí es poden veure des de “instrumentos pastoriles” fets amb ossos d’animal reconvertits en rudimentàries flautes i instruments de percussió, fins a formacions amb “dulzainas” tocant al costat d’instruments moderns com clarinets,saxos, bombardins, etc.

També es destacable la vinculació que té aquesta mostra amb el petit poble d’uns dos mil habitants, que s’avoquen literalment per rebre als visitants i fer possible aquesta mostra.

La Dinapontus va participar en tots aquests actes però la seva participació es centrava en “el Certamen”, que és el concert on toquen els grups convidats. Hi va interpretar una mostra del repertori de concert de la colla, que va rebre molts elogis i critiques positives per part de tots els entesos del tema. Va interessar molt l’estil i el repertori de la Dinapontus, ja que no tenia res a veure amb el que havien fet en altres grups de grallers que hi havien participat en anteriors edicions.

En definitiva un cap de setmana de noves amistats, d’intercanvi d’experiències, molta carn de porc i kilòmetres, molts kilòmetres.

Categories: General

Comments are closed.